|
| Autor |
Wiadomość |
Czajnik
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 1354 Skąd: Creyden/Kraków Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Moja taktyka brzmi:
Arrow Łyknij jaskółkę (albo jak masz Puszczyk)
Arrow Skup się na Bestii a nie na berghestach.
Arrow Jak cię otoczą użyj stylu grupowego.
Arrow Na Bestie używaj znaki aard oraz igni
Arrow Na bestie używaj stylu szybkiego |
Ja po pierwsze, nie łyknąłem nawet Jaskółki, po drugie nie użyłem ani jednego Znaku, po trzecie wreszcie, używałem silnego zamiast szybkiego i Bestia padła po 3 ciosach. Czasami może sparować styl silny ale jeżeli już się uda wejść w "combo" to Bestia nie ma szans.
_________________ I creep across the land |
|
| Sro Mar 19, 2008 14:26 |
 |
 |
|
|
 |
Biały Wilk
Poddawany Próbom

Dołączył: 17 Mar 2008 Posty: 32 Skąd: z Kaer Morhen Ostrzeżenia: 1/5 |
|
|
|
jaskolka nie potrzebna bo jak uratowales Abigal to cie leczyła
_________________ Geralt, zwany Białym Wilkiem (w Starszej Mowie Gwynbleidd) |
|
| Sro Mar 19, 2008 20:22 |
 |
 |
Jarek
Site Admin

Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 1653 Skąd: NS/Brugge Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja właśnie przechodzę od nowa grę (tamtym razem dobrnąłem do trzeciego katu, ale zmieniłem komputer na nowy i chcę od samego początku przejść grę). No więc gdy walczyłem z Bestią, Abigail padła po krótkim czasie - uzdrowiła mnie chyba tylko raz. Padła i potem się nie podnosiła, dopiero gdy zabiłem Bestię to wstała i ze mną gadała.
Więc na początku walki stosowałem styl grupowy. Tak wybiłem wszystkie barghesty, został mi tylko jeden, i sama Bestia z większą połową życia - dostało jej się trochę, gdy walczyłem stylem grupowym. Że miałem mało życia, łyknąłem Jaskółkę, zmieniłem styl najpierw na silny, ale mi nie szło. Walnąłem w nią Ignii, zmieniłem styl na szybki i zacząłem walić w nią kombosami. Po jednej sekwencji padła, a ostatni barghest zniknął sam. To była cała moja walka z Bestią - po walce zaciachałem jeszcze tłum i Wielebnego, poszedłem do Shani, i już jestem w drugim akcie.
Dodam jeszcze że dla mnie był trudniejszy Savolla niż jakaś tam Bestia.
_________________ Geralt z Rivii - porządny gość
 |
|
| Sro Mar 19, 2008 21:40 |
|
 |
Czajnik
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 1354 Skąd: Creyden/Kraków Ostrzeżenia: 0/5 |
|
Abigail czy wieśniacy? |
|
 |
 |
jaskolka nie potrzebna bo jak uratowales Abigal to cie leczyła |
Tutaj takie pytanie dla całej społeczności forum. Czy ktoś w ogóle chociaż raz wydał Abigail tej bandzie zabobonnych wiejskich szumowin? Ja np. osobiście nie wyobrażam sobie tego, szczególnie po tym co czytałem o procesach Czarownic z Salem. Poza tym, Avigail jest chyba bardziej przydatna w walce z Bestią?
_________________ I creep across the land |
|
| Czw Mar 20, 2008 00:24 |
 |
 |
Grzesiek313
Wiedźmin

Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
| Czw Mar 20, 2008 00:30 |
 |
 |
marianowczyc
Uczeń Wiedźmiński

|
|
|
Ja też wydałem wiedźmę, żeby zobaczyć co będzie. Bestię pomogli mi zabić chłopi. Szczerze mówiąc poszło łatwiej niż z pomocą Abigail. Po pokonaniu Bestii wczytałem save'a, bo nie potrafiłbym grać dalej ze świadomością, że wydałem Abigail bandzie morderców i degeneratów.
_________________ Bestia już raz umarła, nie boi się śmierci, jest śmiercią... |
|
| Czw Mar 20, 2008 01:11 |
|
 |
wiedzmak13
Poddawany Próbom

Ostrzeżenia: 2/5 |
|
|
|
Ja ci proponuje wziąźć olej przeciw upiorom(jeśli masz) styl silny Jaskółkę i walić aardem w barghesty a z bestią na solo 
_________________ zlecenie...jaskólka...walka...zaplata...Nara! |
|
| Wto Mar 25, 2008 19:30 |
 |
 |
nitron
Poddawany Próbom
|
|
| Wto Mar 25, 2008 22:24 |
|
 |
Jarek
Site Admin

|
|
|
wybić barghesty grupowym, tak jak mówiłem, a potem szybkim na Bestię i po kłopocie. Ani razu mnie nie zabiła.
 |
|
| Sro Mar 26, 2008 18:57 |
|
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 25 Sty 2008 Posty: 3265 Skąd: Redania/Bolesławiec Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
| Czw Mar 27, 2008 00:05 |
|
 |
Jarek
Site Admin

|
|
|
Rod, mogłeś się bardziej postarać Ten ktoś na tym filmiku w ogóle nie umie walczyć. Walka jest dużo prostsza. bestia mi zajęła jakieś pół minuty, a tych ludzisków wybiłem w 20 sekund.
 |
|
| Pią Mar 28, 2008 01:29 |
|
 |
Yarabi
Poddawany Próbom

|
|
|
ja nie miałem problemu . Wypiłem jaskółkę itp. potem tylko szybkim i grupowym(je sli było ich więcej
|
|
| Sob Maj 10, 2008 15:27 |
|
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
Czw Mar 27, 2008 19:29
Sob Maj 10, 2008 09:27
Nie odkopuj starych tematów. Problem rozwiązany, co kogo obchodzi jak ty ją pokonałeś?
_________________ Pragniesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina.
Grafitti na murze Katedry Prawa Uniwersytetu w Oxenfurcie |
|
| Sob Maj 10, 2008 16:14 |
|
 |
Patryk z Rivii
Przybłąkany
|
|
|
 |
 |
nie wiedziałem że bestie można znakiem próbowałem ale nie wstawała wieć po 5 dniach prób zacząłem chronić abigeil i życie mi i jej przybywało. Dziwi mnie jedno kiedy była północ i wychodziłem na utopce obok domu harena to pojawiła się bestia z swoimi sługusami chciałem walnąć bestie ale zniknęła a w poradniku ani widu ani słychu o takim czymś  |
W poradniku jest cytuję:
Po opuszczeniu gospodarstwa pojawia się na chwilę bestia,przyzywa kilka barghestów które nas atakują po czym znika.Takie ataki mogą się czasem powtarzać,gdy nocą przemierzamy Podgrodzie
Akt I zadanie:Tajemniczy Ogród
|
|
| Pią Lis 21, 2008 20:39 |
|
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
 |
 |
W poradniku jest cytuję:
Po opuszczeniu gospodarstwa pojawia się na chwilę bestia,przyzywa kilka barghestów które nas atakują po czym znika.Takie ataki mogą się czasem powtarzać,gdy nocą przemierzamy Podgrodzie
|
Miło, że chcesz pomóc ale my już to zrobiliśmy grubo ponad pół roku temu. Poza tym to co opisałeś dotyczy zadania "Tajemniczy Ogród", a nie pojedynku z Bestią.
_________________ Pragniesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina.
Grafitti na murze Katedry Prawa Uniwersytetu w Oxenfurcie |
|
| Pią Lis 21, 2008 21:19 |
|
 |
|
|