| Autor |
Wiadomość |
nemajmo
Przybłąkany
Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 2 Skąd: Wrocław Ostrzeżenia: 0/5 |
|
Jak najlepiej stroić medalion wiedźmiński w I akcie? |
|
Jestem tu (nawet bardzo) nowy więc proszę o wyrozumiałość, jak większość nowicjuszy na forum . Mam taki problem a raczej wątpliwość jak najlepiej przestroić medalion w I akcie? Na potwory czy magię. Pewnie uważacie że to głupie pytanie ale mam co do tego wątpliwości . Z góry dzięki .
_________________ "...Geralt odskoczył w bok, zawirował w błyskawicznym piruecie, strzyga otarła się o niego, też zawirowała, tnąc powietrze szponami. Nie straciła równowagi, zaatakowała ponownie, natychmiast z półobrotu, kłapiąc zębami tuż przed piersią Geralta..." |
|
| Sro Maj 28, 2008 00:26 |
 |
 |
|
|
 |
Malbert
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 1283 Skąd: Kaedwen Ostrzeżenia: 1/5 |
|
|
|
Wiesz, ja nigdy nie zmieniałem ustawienia medalionu był ustawiony domyślnie jak na początku gry 
_________________ Tak po prostu, po wiedźmińsku...
http://pl.youtube.com/watch?v=grrrXWY1BZM
(...)"Szukają zwycięstwa rozbite oddziały..." |
|
| Sro Maj 28, 2008 00:30 |
|
 |
Geralf
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 1710 Skąd: B/Antwerpia Ostrzeżenia: 2/5 |
|
|
|
Ja medalionu nie przestrajałem przez całą grę. On był ciągle ustawiony na potwory. A czy wolisz mieć go ustawionego na magię czy na potwory, to już twoja decyzja.
| Sro Maj 28, 2008 00:32 |
 |
 |
Alvin
Poddawany Próbom

Ostrzeżenia: 2/5 |
|
|
|
lepiej potwory, bo magików w I akcie nie ma (chyba, że Abi), ale ona jest dobra więc się nie zalicza do WROGIEJ MAGII na jaką ustawia się medalion
_________________ Ja i wiewiórki |
|
| Sro Maj 28, 2008 00:42 |
|
 |
Geralf
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
I tu jesteś w błędzie Alvin. Jeśli medalion jest ustawiony na magię to może również wykrywać gdzie jest magia (niebieskie lampki na polach) tak zwane Pola mocy (dawno nie grałem możliwe ze źle podałem nazwę).
| Sro Maj 28, 2008 00:46 |
 |
 |
Selm
Wiedźmin

Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 207 Skąd: z zadupia ( znaczy się Radomia ) Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Tak czy siak, ogólnie bardziej przydatne jest nastrojenie na potwory.
_________________ Sentencyja z Wiedźmina... humm.... wiem, coś o mieczu i przeznaczeniu!
"Miecz jest niczym..."... ee, nędzne. |
|
| Sro Maj 28, 2008 01:08 |
 |
 |
A'taeghane
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 09 Sty 2008 Posty: 1881 Skąd: Zerrikania Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja kiedyś ustawiłem na magię. Raczej mało przydatne.
| Sro Maj 28, 2008 01:47 |
|
 |
Czajnik
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 1354 Skąd: Creyden/Kraków Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Na potwory przydatne w kryptach i tym podobnych, ale generalnie raczej potwory można łatwo usłyszeć i zlokalizować. Natomiast jak jesteś bardziej typem maga, czyli pakujesz w Znaki, wtedy przyda Ci się nastrojenie na magię, żebyś mógł wykrywać Miejsca Mocy. Ja szczerze mówiąc, również nie zmieniałem ustawień i miałem wykrywanie potworów (jak mówiłem, przydaje się w kryptach, żeby Ci czasem jakiś alghul nie wyskoczył spod ziemi. )
_________________ I creep across the land |
|
| Sro Maj 28, 2008 03:51 |
 |
 |
nemajmo
Przybłąkany
Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 2 Skąd: Wrocław Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ok, jeszcze nie wiem kogo posłucham ale jeśli nie ma to wielkiego znaczenia niech zostanie na potworkach ( tym bardziej jesli mowicie ze w krypcie się przyda .
_________________ "...Geralt odskoczył w bok, zawirował w błyskawicznym piruecie, strzyga otarła się o niego, też zawirowała, tnąc powietrze szponami. Nie straciła równowagi, zaatakowała ponownie, natychmiast z półobrotu, kłapiąc zębami tuż przed piersią Geralta..." |
|
| Sro Maj 28, 2008 17:00 |
 |
 |
Luper
Doświadczony Wiedźmin

Dołączył: 23 Gru 2007 Posty: 411 Skąd: Poznań Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Tak. Potwory występują znacznie częściej niż miejsca magii, które z resztą są widoczne.
_________________ Po Dun-Dare nie śmiał się już nikt. |
|
| Sro Maj 28, 2008 19:26 |
|
 |
Benok
Początkujący Wiedźmin

Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 176 Skąd: Z księżyca Ostrzeżenia: 2/5 |
|
|
|
Ja też jestem za tym żeby nastrajać na potwory na magie się prawie nie przydaje
_________________ "Karabin snajpera jest przedłużeniem jego oka zabija swym morderczym spojrzeniem"
http://s7.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=123170 Polecam te gierkę naprawdę super |
|
| Sro Maj 28, 2008 20:04 |
|
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 25 Sty 2008 Posty: 3265 Skąd: Redania/Bolesławiec Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Zawsze dostrajam na potwory aczkolwiek raz dostrojenie na magię przydało mi się. W III akcie bawiłem się w berka z Salamandrą i sporą grupą utopców. Zaciąłem się wśród utopców, które chwilę potem już nie żyły, ale zablokowana postać straciłą co nieco życia, więc Salamandry w większość pokonałem Znakiem Igni wzmocnionym przez znalezione (dzięki medalionowi) miejsce mocy.
_________________ Pragniesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina.
Grafitti na murze Katedry Prawa Uniwersytetu w Oxenfurcie |
|
| Sro Maj 28, 2008 20:22 |
|
 |
Jarek
Site Admin

Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 1653 Skąd: NS/Brugge Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja mam nastrojony na potwory, i przydaje mi się to. Wiesz zawczasu, czy cię jakiś potwór nie goni I jak koledzy pisali, przydatne to jest najbardziej w kryptach.
_________________ Geralt z Rivii - porządny gość
 |
|
| Czw Maj 29, 2008 00:57 |
|
 |
Geralf
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
A ja szczerze mówiąc prawie przez całą grę nawet nie patrzyłem na ten medalion. Raz tylko jak się z magią bawiłem ale to wszystko. 
| Czw Maj 29, 2008 01:03 |
 |
 |
szepcik
Wiedźmin

Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 272 Skąd: katowice Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Kiedyś nastwiłam na magie ( jak chciałam coś sprawdzić w akcie 2 przy detektywie-azarze) i kilka razy na polach... Ale ogólnie to mam cały czas na wykrywaniu potworów..
Acha co do medalionu. to kilka razy aż mi serce staneło, jak nagle ( gdy w pobliżu byli wrogowie) cały medialion zawibrował i lewa strona pulpitu zrobiła się nagle czerwona ( ? chyba że mi się pomyliło ale, zdaje mi się że pojawiło sie takie czerwone pole przy medalionie)... Nie zawsze mi się tak robiła ale czasami... zazwyczaj tylko wibruje przy wrogach...

Ostatnio zmieniony przez szepcik dnia Czw Maj 29, 2008 01:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Czw Maj 29, 2008 01:04 |
 |
 |
|