| Autor |
Wiadomość |
Milky
Przybłąkany
Ostrzeżenia: 0/5 |
|
babcia i driada |
|
watki te nie sa bardzo wazne ale jestem ciekawy czy da sie cos z nimi zrobic.
1) Ide kiedys do Shani a tu babcia mowi ze ma urodziny i ze widziala fajne zlote rekawiczki, niestety nie mialem przy sobie rekawiczek wiec probowalem jej dac kwiaty i mnie wyrzucila za drzwi, kupilem szybko zlote rekawiczki u kupca obok ale jak wrocilem to nie bylo opcji zeby podarowac rekawiczki, a babcia juz mowila o kocie a nie o urodzinach (sprawdzilem wszystkie opcje rozmowy)
Czy trzeba przyjsc o okroslonej godzinie czy to tylko raz na rok babcia z ta impreza wypala kilkanascie razy babcie nachodzilem ale jak narazie nic.
2) na bagnach jest driada (tam gdzie druidzi) w zadaniu o poszukiwaniu dziecka mozna ja zagadac i opowiada jak to driady szukaja odpowiednich kandydatow zeby ich 'wykorzystac'. Gadka, szmatka probuje ja zbajerowac, ona mi mowi ze musze jej przyniesc skore wilka. Wiec chcialem jej dac skore akurat wykonalem zlecenie na wilki, wchodze w panel ale widze ze mam rowne 10 skor czyli tyle ile musze oddac za zlecenie, wylaczylem panel podarunku poszedlem zabic jeszcze pare wilkow, wracam i juz nie moge jej dac tej skory nie ma tez w opcjach rozmowy zeby znowu o tych dzieciach rozmawiac. Da sie to jakos obejsc? Czy biedny Geralt sobie nie uzyje?
|
|
| Wto Kwi 15, 2008 04:45 |
|
 |
|
|
 |
Vax
Mistrz Wiedźmiński

Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 956 Skąd: Sandomierz/Oxenfurt Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
1. Ta opcja z urodzinami się chyba jeszcze kiedyś powtórzy...chyba . Wtedy dasz jej te rękaiczki i sprawa załatwiona. Gdzieś czytałem że można jej też dać perfymy i się odczepi, ale to inna sprawa.
2. Jak chcesz żeby Geralt sobie "użył" to następnym razem jak będziesz przechodzić grę to miej w zapasie jedną 11 skór wilka. Ja też próbowałem to zrobić, ale gdy z nią gadałem, to akurat nie miałem pod ręką żadnej skóry i niestety później tej opcji rozmowy nie było, a szkoda, bo karta wygląda nieźle... .
_________________ Nawet Wiedźmin nie jest w stanie ugasić Wiecznego Ognia.....
"Myślę, więc jestem" - Kartezjusz |
|
| Wto Kwi 15, 2008 09:25 |
 |
 |
Climber
Wiedźmin

|
|
|
Ja do babci Shani wchodziłem z 4 razy i mnie wywalała.
Potem raz wszedłem i mówi że jestem chory i pewnie ze szpitala przyszedlem.
Wpuszcza mnie wtedy
_________________ Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz.
 |
|
| Wto Kwi 15, 2008 11:09 |
 |
 |
Barti66
Poddawany Próbom
|
|
|
Ta sytuacja z babcią Shani jest głupia.Co chwilę staruszka wywala Geralta z domu.Albo(miałem taki przypadek) gdy wszedłem to babcia mnie wpuściła do domu i co chwila podchodziła mówiąc dokładnie to samo co na wejściu.
|
|
| Wto Kwi 15, 2008 18:43 |
|
 |
Seine
Wiedźmin

Dołączył: 06 Mar 2008 Posty: 249 Skąd: Neverwhere Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja załatwiłam sprawę ze staruszką dając jej temerską żytnią i raz na zawsze dała mi spokój (Podarunek po tekście, że nie ma się czym ogrzać na starość).
Co do driady to żadnych problemów, akurat taki sam przypadek, 10 skór w zapasie na zlecenie. Poszłam za gaj druidów, ubiłam wilka i miałam taki sam dialog i opcję podarunku. Potem poszło z górki 
_________________ Sound of charge into glory ride
Over the top of the anguished pride
By moonlight we ride
Ten thousand side by side. |
|
| Wto Kwi 15, 2008 19:06 |
 |
 |
Jarek
Site Admin

Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 1653 Skąd: NS/Brugge Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja Babci Shani po tym tekście dałem około 50 orenów i dała mi spokój.
Co do driady to po poproszeniu mnie o skórę, powiedziałem jej, że udowodnie, że jestem "dobrym myśliwym i prawdziwym mężczyzną" i skoczyłem za skórą, a potem po prostu dałem jej ją, i była moja.
_________________ Geralt z Rivii - porządny gość
 |
|
| Czw Kwi 17, 2008 18:55 |
|
 |
Geralf
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 1710 Skąd: B/Antwerpia Ostrzeżenia: 2/5 |
|
|
|
 |
 |
Ja załatwiłam sprawę ze staruszką dając jej temerską żytnią i raz na zawsze dała mi spokój (Podarunek po tekście, że nie ma się czym ogrzać na starość). |
Miałem tak samo i też załatwiłem tą sprawę z temerską żytnią. Co do driady to strata jednej skóry na zadaniu nic nie zmieni bo można później zdobyć nową dla tego chłystka (Jaen Piere jeśli się nie mylę) i było gites. 
|
|
| Czw Kwi 17, 2008 21:49 |
 |
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 25 Sty 2008 Posty: 3265 Skąd: Redania/Bolesławiec Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja co do babci to z początku się męczyłem wchodząc i wychodząc ale temerska żytnia/sygnet proroka Lebiody/złote rękawiczki załatwiają sprawę. Mimo, że na tą jędze nie chciało mi się wydawać kasy na rękawiczki.
W tym 2 zadaniu miałem akurat przy sobie z 20 skór więc... no problem!
_________________ Pragniesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina.
Grafitti na murze Katedry Prawa Uniwersytetu w Oxenfurcie |
|
| Czw Kwi 17, 2008 23:17 |
|
 |
Luca
Poddawany Próbom

Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 32 Skąd: Temeria Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ja sie męczyłem cały czas, aż pod koniec aktu II powiedziałem "GIŃ STARUCHO" no i poszła do piachu !
| Pią Kwi 18, 2008 00:51 |
 |
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
 |
 |
aż pod koniec aktu II powiedziałem "GIŃ STARUCHO" no i poszła do piachu Very Happy ! |
Wątpię aby ktoś się powstrzymał przed wypowiedzeniem tej kwestii.
|
| Pią Kwi 18, 2008 00:53 |
|
 |
A'taeghane
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 09 Sty 2008 Posty: 1881 Skąd: Zerrikania Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
"GIŃ STARUCHO" no i poszła do piachu ! |
Jakto? Tak po prostu umarła?
| Pią Kwi 18, 2008 00:59 |
|
 |
Vares
Wiedźmin Mod

Dołączył: 16 Lis 2007 Posty: 1424 Skąd: Bielawa\Kaedwen Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Jakto? Tak po prostu umarła? |
Tak. Nie wiem jak u innych, ale u mnie po śmierci, miała dziwnie długą szyję.Nie mogłem powstrzymywać śmiechu na ten widok.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Vарэс - to ja, to ja xD |
|
| Pią Kwi 18, 2008 01:01 |
 |
 |
szepcik
Wiedźmin

Dołączył: 31 Sty 2008 Posty: 272 Skąd: katowice Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
To ja nawet nie moge jej czegoś takiego powiedzieć, a przeszłam wiedźmina prawie 3 razy... A sama bym spróbowała
Zdarzyło mi się, że babcia wypiła se ze mną ale po chwili powiedziała " ty jesteś pijany " i wywaliła mnie. Jednak gdy znowy przyszłam to wpuśćiła mnie i było ok
| Pią Kwi 18, 2008 01:07 |
 |
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
I jak zwykle Mod Rod - Wujek Dobra Rada znajduje odpowiedni materiał na youtube...
http://pl.youtube.com/watch?v=HpZpn6kCZ7w
|
| Pią Kwi 18, 2008 01:11 |
|
 |
Vax
Mistrz Wiedźmiński

Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 956 Skąd: Sandomierz/Oxenfurt Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Ten filmik jest niezły w spowolnionym tempie... . Ja też tei kwesti nie miałem. Jeszcze jedno pytanko: Czy po "zabójstwie" babci Shani jest wściekła?
_________________ Nawet Wiedźmin nie jest w stanie ugasić Wiecznego Ognia.....
"Myślę, więc jestem" - Kartezjusz |
|
| Pią Kwi 18, 2008 01:27 |
 |
 |
|