| Autor |
Wiadomość |
Rod
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 25 Sty 2008 Posty: 3265 Skąd: Redania/Bolesławiec Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Wobec tego na przyszłość mam zakładać nowy temat? Wydaje mi się że gorsze jest śmiecenie nowymi tematami. Pytam bo nie wiem, co forum to obyczaj. |
Gorzałt się pomylił, nie przejmuj się. Bardzo dobrze, że pytasz się tu o pomoc.
 |
 |
Nie trzeba LPM. Wystarczy puścić. I przepraszam już usuwam posta |
Wtedy uwalniasz falę ognia i iskier. Jestem prawie pewny, że LPM był niezbędny.
_________________ Pragniesz sprawiedliwości, wynajmij wiedźmina.
Grafitti na murze Katedry Prawa Uniwersytetu w Oxenfurcie |
|
| Czw Lis 20, 2008 22:58 |
|
 |
|
|
 |
Gorzałt
Wiedźmin Mod

Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 566 Skąd: Góry Sine / Inowrocław Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Wtedy uwalniasz falę ognia i iskier. Jestem prawie pewny, że LPM był niezbędny. |
Nie... nie... chodzi mi o to że przytrzymujesz PPM aż się pojawi pasek na maksa i po prostu puszczasz. Grałem wczoraj.
| Czw Lis 20, 2008 23:07 |
 |
 |
deadwit
Przybłąkany

Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Wiem jak się używa znaków :]. Przeczytaj jeszcze raz mojego posta. Chodziło mi o to, czy w jakiś szczególny sposób trzeba aktywować zdolność odbijania pocisków, bo nie zauważyłem aby działała na strzelające kolce. Czy na bełty działa, nie zwróciłem uwagi.
W każdym razie, po sprawie. Wiewiórki mi pomogły i mam trofeum, a w obecnej sytuacji nic więcej zrobić nie mogę (aby samemu dać radę pojedynczej roślince), tylko czekać na poziom.
W każdym razie dzięki.
EDIT: Już daję radę. Co ciekawe, zasiekłem bez problemu roślinkę walcząc żelaznym mieczem (mam miecz z 3 czerw. meteorytów +40% do obrażeń). Nawet w bestiariuszu jest napisane że są wrażliwe na srebro... W każdym razie po kłopocie 
|
|
| Czw Lis 20, 2008 23:11 |
|
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
 |
 |
Chodziło mi o to, czy w jakiś szczególny sposób trzeba aktywować zdolność odbijania pocisków, bo nie zauważyłem aby działała na strzelające kolce. Czy na bełty działa, nie zwróciłem uwagi.
|
Samo wykupienie talentu nie wystarcza aby odbijać wszystkie posłane w kierunku Geralta pociski. Może kolce tego archeospora (Kokacydium się bodajże nazywało) były nie do odbicia? Ja tam zawsze go siekałem srebrny silny + Igni. 
|
| Czw Lis 20, 2008 23:23 |
|
 |
pablo
Doświadczony Wiedźmin

Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 380 Skąd: Lublin Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Może kolce tego archeospora (Kokacydium się bodajże nazywało) były nie do odbicia? |
A może ta zdolność dotyczy tylko zwykłych strzał i bełtów, a takie organiczne wynalazki jak strzelające kolce już się "nie łapią"? Niby łatwiej jest odbić półmetrową strzałę niż malutki kolec...
_________________ "Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać." |
|
| Pią Lis 21, 2008 12:35 |
|
 |
Jarek
Site Admin

Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 1653 Skąd: NS/Brugge Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Na kokacydium są dwa sposoby. Albo jaskółka + grom + puszczyk, i stylem silnym ją rąbać, i na przemian znakiem Ignii, albo na odległość wzmocnionym Ignii. Jeśli nie masz jej wzmocnionej, pozostaje tylko pierwszy sposób.
PS. Popróbuj jeszcze, na pewno się uda. Byli i tacy co kokacydium rozwalali na hardzie bez eliksirów
Za Gorzałta przepraszam, oczywiście miałeś prawo napisać w tym temacie.
_________________ Geralt z Rivii - porządny gość
 |
|
| Pią Lis 21, 2008 16:18 |
|
 |
Gorzałt
Wiedźmin Mod

Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 566 Skąd: Góry Sine / Inowrocław Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Za Gorzałta przepraszam, oczywiście miałeś prawo napisać w tym temacie. |
No... wczoraj mi się mózg wyłączył...
"Odbijanie strzał" (sprawdzałem) jest tylko na strzały i bełty. O tym czy na kolce nic nie było napisane.
| Pią Lis 21, 2008 16:36 |
 |
 |
pablo
Doświadczony Wiedźmin

|
|
|
W wolnych chwilach gram w Wiedźmina jeszcze raz i podczas walki w II Akcie z Dziadkiem i 4 czy 5 echinopsami jednocześnie zauważyłem, że Geralt jednak ODBIJA kolce. Nie wszystkie oczywiście, ale jednak odbija. Zatem ta umiejętność dotyczy również i kolców...
_________________ "Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać." |
|
| Pią Lis 28, 2008 01:42 |
|
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
 |
 |
że Geralt jednak ODBIJA kolce. Nie wszystkie oczywiście, ale jednak odbija. Zatem ta umiejętność dotyczy również i kolców... |
Może kolców tego archespora - bossa nie mógł odbijać.
|
| Pią Lis 28, 2008 14:28 |
|
 |
Gvvynbleidd
Początkujący Wiedźmin
Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 200 Skąd: mnie znasz?? Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Ja tam zawsze go siekałem srebrny silny + Igni. Smile |
Ja zawsze robie tak samo i zawsze działa, a co do kolców, odbija je, bo miałem tego skilla w 1 akcie i odbijał kolce od roslinek z ogrodu Oda:)
|
|
| Pią Lis 28, 2008 16:03 |
 |
 |
LordPafik
Przybłąkany

Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 5 Skąd: Z Koviru Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
Wiedźmina odbija kolce tylko musi stać . Wiem bo musiałem na chwilkę odejść od kompa , wracam a tu pół życia i akurat obronił 2 kolce pod rząd . Na kokcydium najlepszy jest jednak fireball .
Z mieczem mnie ubiło a jak z oddali rzuciłem z 3 kulki o spłonęła aż miło 
_________________ "Tak, jak oczy przyzwyczajają się do światła po przebudzeniu, tak samo nasze oczy po wyjściu z baru ze striptizem muszą się teraz przyzwyczaić do widoku naszych żon." Al Bundy |
|
| Pon Gru 01, 2008 22:19 |
|
 |
Malbert
Legendarny Wiedźmin

Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 1283 Skąd: Kaedwen Ostrzeżenia: 1/5 |
|
|
| Pon Gru 01, 2008 22:24 |
|
 |
Vares
Wiedźmin Mod

Dołączył: 16 Lis 2007 Posty: 1424 Skąd: Bielawa\Kaedwen Ostrzeżenia: 0/5 |
|
|
|
 |
 |
Na kokcydium najlepszy jest jednak fireball . |
Nie ma czegoś takiego w Wiedźminie.
 |
 |
rzuciłem z 3 kulki o spłonęła aż miło |
W Wiedźminie nie ma ognistych kulek.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Vарэс - to ja, to ja xD |
|
| Pon Gru 01, 2008 22:24 |
 |
 |
Rod
Legendarny Wiedźmin

|
|
|
Pewnie chodziło Ci o rzucanie Znaku Igni na odległość.
|
| Pon Gru 01, 2008 22:25 |
|
 |
pablo
Doświadczony Wiedźmin

|
|
|
 |
 |
z oddali rzuciłem z 3 kulki |
Z tym fireballem to chyba pozostałości po jakiejś innej grze - i żadne jakieś tam "Igni" nie zdoła tej nazwy zastąpić. Nawet jeśli samo w sobie ognistej kuli nie przypomina... Ale fakt faktem na "roślinki" skuteczne toto jest 
|
| Wto Gru 02, 2008 09:25 |
|
 |
|